Substancje niebezpieczne i szkodliwe
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(4)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
tylko na miejscu
(3)
Placówka
Wypożyczalnia
(3)
Czytelnia
(3)
Autor
Alloway B. J. (1944- )
(1)
Ayres D. C
(1)
Korzeniewski Krzysztof (1930-2001)
(1)
Kłosowicz Stanisław
(1)
Leśmian-Kordas Ruta
(1)
Pilawski Tadeusz
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Witczak Agata (1966- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
1990 - 1999
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Odbiorca
Studenci
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Kobieta
(1900)
Rodzina
(1436)
Tajemnica
(1168)
Przyjaźń
(1122)
Płyty gramofonowe
(981)
Substancje niebezpieczne i szkodliwe
(-)
Literatura polska
(954)
Śledztwo i dochodzenie
(944)
Relacje międzyludzkie
(871)
Język polski
(799)
Dziecko
(794)
Zabójstwo
(794)
Miłość
(767)
Zwierzęta
(607)
II wojna światowa (1939-1945)
(596)
Rodzeństwo
(520)
Filozofia
(503)
Dzieci
(499)
Magia
(493)
Matematyka
(492)
Wychowanie w rodzinie
(490)
Wychowanie
(486)
Nastolatki
(480)
Uczucia
(476)
Historia
(474)
Dziewczęta
(467)
Trudne sytuacje życiowe
(461)
Policjanci
(454)
Małżeństwo
(453)
Życie codzienne
(446)
Pamiętniki polskie
(430)
Młodzież
(424)
Sekrety rodzinne
(422)
Żydzi
(411)
Wojna 1939-1945 r.
(402)
Uczniowie
(397)
Poezja polska
(396)
Wojsko
(391)
Psychologia
(388)
Osoby zaginione
(378)
Kultura
(366)
Wybory życiowe
(362)
Nauczanie
(351)
Nauczyciele
(345)
Pedagogika
(345)
Władcy
(340)
Literatura
(326)
Muzyka rozrywkowa polska
(312)
Fizyka
(305)
Nauczanie początkowe
(287)
Sztuka
(285)
Pisarze polscy
(284)
Dziennikarze
(279)
Szkolnictwo
(279)
Uprowadzenie
(273)
Przestępczość zorganizowana
(261)
Polityka
(256)
Chłopcy
(251)
Muzyka rozrywkowa
(251)
Powieść polska
(251)
Psy
(251)
Matki i córki
(250)
Podróże
(244)
Koty
(233)
Osobowość
(231)
Poszukiwania zaginionych
(230)
Rock
(229)
Wychowanie przedszkolne
(229)
Relacja romantyczna
(227)
Polacy za granicą
(225)
Wojna
(222)
Ludzie a zwierzęta
(221)
Politycy
(221)
Publicystyka polska
(217)
Boże Narodzenie
(213)
Socjologia
(212)
Uczenie się
(212)
Polityka międzynarodowa
(211)
Krainy i światy fikcyjne
(210)
Seryjni zabójcy
(204)
Postawy
(202)
Przedsiębiorstwo
(195)
Zakochanie
(195)
Rośliny
(192)
Mężczyzna
(190)
Chemia
(185)
Psychoterapia
(185)
Polska
(182)
Zarządzanie
(182)
Aktorzy
(180)
Język angielski
(179)
Spisek
(178)
Dziadkowie i wnuki
(176)
Teatr polski
(176)
Arystokracja
(175)
Terroryzm
(175)
PRL
(174)
Dramat polski
(168)
Opowiadanie polskie
(168)
Prywatni detektywi
(168)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(167)
Gatunek
Podręcznik
(3)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
4 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 50 [Magazyn główny] (4 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MAG/502/504 [Magazyn czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 55 [Magazyn czytelni] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 656 [Magazyn główny] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się. W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści. Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 66 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej