Toksyny i antytoksyny
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(4)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje naukowe
(2)
Filmy i seriale
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
tylko na miejscu
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(3)
Czytelnia
(2)
Strefa multimediów
(1)
Autor
Barille Albert ( -2009)
(1)
Bem Ewa (toksykologia)
(1)
Bruchajzer Elżbieta
(1)
Brudny Stanisław
(1)
Frydrych Barbara (toksykolog)
(1)
Gołka Dariusz
(1)
Jajte Jolanta
(1)
Juchheim Jürgen (1951- )
(1)
Kilanowicz-Sapota Anna
(1)
Legrand Michel (1932- )
(1)
Nasiadek Marzenna
(1)
Opania Marian (1943- )
(1)
Orłowski Czesław (nauki farmaceutyczne)
(1)
Piotrowski Jerzy Kazimierz (1926-2004)
(1)
Poschet Jutta
(1)
Sapota Andrzej
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Skrzypińska-Gawrysiak Małgorzata
(1)
Szymańska Jadwiga
(1)
Witczak Agata (1966- )
(1)
Łapiński-Gaździński Jerzy (1940- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(2)
1990 - 1999
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(3)
angielski
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Dzieci
(1)
Przynależność kulturowa
Film francuski
(1)
Literatura francuska
(1)
Temat
Kobieta
(1899)
Rodzina
(1435)
Tajemnica
(1168)
Przyjaźń
(1121)
Płyty gramofonowe
(981)
Toksyny i antytoksyny
(-)
Literatura polska
(954)
Śledztwo i dochodzenie
(944)
Relacje międzyludzkie
(870)
Język polski
(799)
Dziecko
(794)
Zabójstwo
(793)
Miłość
(767)
Zwierzęta
(607)
II wojna światowa (1939-1945)
(596)
Rodzeństwo
(520)
Filozofia
(503)
Dzieci
(499)
Magia
(493)
Matematyka
(492)
Wychowanie w rodzinie
(490)
Wychowanie
(486)
Nastolatki
(480)
Uczucia
(475)
Historia
(474)
Dziewczęta
(467)
Trudne sytuacje życiowe
(461)
Policjanci
(454)
Małżeństwo
(453)
Życie codzienne
(446)
Pamiętniki polskie
(430)
Młodzież
(424)
Sekrety rodzinne
(422)
Żydzi
(411)
Wojna 1939-1945 r.
(402)
Uczniowie
(397)
Poezja polska
(396)
Wojsko
(391)
Psychologia
(388)
Osoby zaginione
(377)
Kultura
(366)
Wybory życiowe
(362)
Nauczanie
(351)
Nauczyciele
(345)
Pedagogika
(345)
Władcy
(340)
Literatura
(326)
Muzyka rozrywkowa polska
(312)
Fizyka
(305)
Nauczanie początkowe
(287)
Sztuka
(285)
Pisarze polscy
(284)
Dziennikarze
(279)
Szkolnictwo
(279)
Uprowadzenie
(273)
Przestępczość zorganizowana
(261)
Polityka
(256)
Chłopcy
(251)
Muzyka rozrywkowa
(251)
Powieść polska
(251)
Psy
(251)
Matki i córki
(250)
Podróże
(243)
Koty
(233)
Osobowość
(231)
Poszukiwania zaginionych
(229)
Rock
(229)
Wychowanie przedszkolne
(229)
Relacja romantyczna
(227)
Polacy za granicą
(225)
Wojna
(222)
Ludzie a zwierzęta
(221)
Politycy
(221)
Publicystyka polska
(217)
Boże Narodzenie
(213)
Socjologia
(212)
Uczenie się
(212)
Polityka międzynarodowa
(211)
Krainy i światy fikcyjne
(210)
Seryjni zabójcy
(204)
Postawy
(202)
Przedsiębiorstwo
(195)
Zakochanie
(195)
Rośliny
(192)
Mężczyzna
(190)
Chemia
(185)
Psychoterapia
(185)
Polska
(182)
Zarządzanie
(182)
Aktorzy
(180)
Język angielski
(179)
Spisek
(178)
Dziadkowie i wnuki
(176)
Teatr polski
(176)
Arystokracja
(175)
Terroryzm
(175)
PRL
(174)
Dramat polski
(168)
Opowiadanie polskie
(168)
Prywatni detektywi
(168)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(167)
Gatunek
Podręcznik
(2)
Dokumenty audiowizualne
(1)
Film animowany
(1)
Film edukacyjny
(1)
Film francuski
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(3)
Chemia
(1)
4 wyniki Filtruj
Film
DVD
W koszyku
Było sobie życie odcinki 17-21 / reżyseria Albert Barille. - Wersja polska. - [Warszawa] : Hippocampus, copyright 2008. - 1 dysk optyczny (DVD) (100 minut) : dźwiękowy, kolorowy ; 12 cm.
(Kolekcja filmów edukacyjnych ; 5)
Wyd. w Kolekcji filmów edukacyjnych zawierającej 26 odc. na 6 płytach DVD.
Było sobie życie - to zabawna i pouczająca opowieść o tym jak funkcjonuje ludzki organizm. Wraz z mistrzem przeniesiecie się w głąb ludzkiego ciała i poznacie jego skomplikowany mechanizm...
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Strefa multimediów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. V (1 egz.)
Książka
W koszyku
To doskonałe źródło wiedzy z dziedziny toksykologii. Autorzy uwzględnili w nim najnowsze osiągnięcia wynikające z ogromnego postępu, jaki dokonał się we wszystkich kierunkach toksykologii: molekularnej, środowiska i toksykologii klinicznej. Omówiono: toksykokinetykę, toksykometrię, mechanizmy zatruć, toksykologię substancji chemicznych, toksykologię pestycydów, leków, kosmetyków, tworzyw sztucznych, ogólny problem bezpieczeństwa chemicznego i oceny zagrożenia, toksykologię promieniowania jonizującego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 615 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 615 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 [Magazyn główny] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się. W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści. Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 66 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej